Sotamuseot Kartta
Kerimäen kotiseutumuseo
"Viimeisellä linjalla" – sotahistoriallinen näyttely
"Viimeisellä linjalla" – sotahistoriallinen näyttely
Osoite ja kartta
Tiedustelut Aukioloajat 2018

Veneenniementie 64
58200 Kerimäki

Kartta

Hotelli Herttua:
Puh. (015) 769 900
herttua(at)herttua.fi

Suljettu

Yrityksen toiminta on lakannut konkurssin takia

Vaihtuvat näyttelyt ja tapahtumat
Pääsymaksut

 

 

 

Linkit

"Viimeisellä linjalla" -näyttelyesite (PDF)

Salpalinja

Matkailijan Salpalinja

Valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö (RKY) RKY.fi

"Viimeisellä linjalla"- sotahistoriallinen näyttely sijaitsee Hotelli Herttuassa Kerimäellä. Näyttely esittelee Salpa-aseman ja Suomen sotien 19391945 ajan historiaa, niin rintamalla kuin siviiliväestönkin parissa. Näyttelyyn kuuluu hotellin alakerrassa oleva sisänäyttelytila, jossa on nähtävillä muun muassa kunniamerkkejä, käsiaseita, sotilaspukuja ja -varusteita, sekä Salpalinjan historiaa valottavaa esineistöä. Hotellin aulatiloissa on esillä esineistöä, jotka olivat kotirintamalla käytössä sota- ja pulavuosien aikana.

Näyttelyyn kuuluu laaja ulkonäyttelyalue, joka esittelee itärajan puolustukseen talvi- ja jatkosodassa kuulunutta raskasta sotakalustoa, muun muassa taistelupanssarivaunu T-34:n, jalkaväen, kenttätykistön ja ilmatorjunnan raskaita tykkejä, sekä maastossa risteilevää Salpalinjaa.

Valtaosa raskaasta sotakalustosta on sijoitettu sotahistoriallisen luontopolun äärelle Veneenniementien varteen, ja tykkeihin tutustutaan seuraamalla opastettua reittiä. Reitin varrella opitaan Suomen sotien historiasta, Salpalinjasta, paikallisesta sotahistoriasta ja eri tykkien historiasta ja käyttötarkoituksista sekä ympäröivästä luonnosta.

Hotellin yhteydessä toimii ravintola.

Ylös
Copyright © Etelä-Savon museot 2007. Kaikki oikeudet pidätetään. Viimeksi päivitetty: 14.06.2018 09:42