SotamuseotVesireittien varrella Radan varrella Kartta
Suur-Savon museo
Päämajamuseo, Viestikeskus Lokki ja Mannerheimin salonkivaunu
Kivisakasti
Mikkelin taidemuseo/Etelä-Savon aluetaidemuseo
Jalkaväkimuseo
Moision sairaalamuseo
Harjukosken vesimylly
Haukivuoren kotiseutumuseo
Nikkisen torppa
Lyytikkälän talo
Jalkaväkimuseo
Jalkaväkimuseo
Osoite ja kartta
Tiedustelut Aukioloajat 2019

Jääkärinkatu 6–8
50100 Mikkeli

Kartta (Karttapaikka)

Asiakaspalvelu:
(015) 369 666
jalkavakimuseo(at)jalkavakimuseo.fi

Museonjohtaja Markku Riittinen:
040 5321 397

Aukioloajat

Vaihtuvat näyttelyt ja tapahtumat 2019
Pääsymaksut

Toisessa rakennuksessa on vaihtuvia erikoisnäyttelyitä. Teemat kattavat jalkaväen perinteitä sodan ja rauhan ajalta 1700-luvulta aina näihin päiviin saakka. Uusimpina ovat sotilasradioasema-näyttely, 60 vuotta suomalaista rauhanturvaamista -näyttely sekä "Meijjän pojat" -näyttely, jossa kerrotaan Mikkelin varuskuntasoittokunnan vaiheista vuosina 1945–2013. Lisäksi esillä ovat mm. näyttelyt sotilaskotitoiminnasta, huoltojoukoista, sotilaspojista, suomalaisesta SS-pataljoonasta ja varuskunnan historiasta.

Vaihtuvat näyttelyt

Lippujen hinnat

Linkit

Etelä-Savon elementit – Tuli – Rauhan aika


Jalkaväkimuseo

Valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö (RKY) RKY.fi

Jalkaväkimuseo sijaitsee Mikkelin keskustan tuntumassa vanhalla kasarmialueella. Mikkelin kasarmialue on säilynyt miltei alkuperäisessä asussa ja laajuudessa. Alue rakennettiin kahdessa osassa arkkitehti E. B. Lohrmannin ja A. Bomanin suunnitelmien mukaan 1800-luvun lopulla. Rakennustavaltaan yhtenäiseen puutalojen ryhmään kuuluu yksitoista vuorattua hirsirakennusta sekä yksi- ja kaksikerroksiset tiilirakennukset. Ydinalueen länsireunalla sijaitsee viinikellari ja ulkorakennuksia. Aluetta ympäröi koivuja kasvava puisto, jossa risteilee hiekkakäytävien verkosto. Vuonna 1982 perustettua museota pitää yllä Jalkaväen säätiö. Kokoelman esineistö on saatu lahjoituksina yksityishenkilöiltä. Lisäksi näytteillä on Sotamuseolta lainattuja esineitä.

Jalkaväkimuseon käytössä on kaksi puukasarmia. Museon monipuoliset näyttelyt antavat kattavan kuvan suomalaisen jalkaväen historiasta. Ne kertovat sotilaan elämästä niin sotatantereilla kuin rauhan ajan kasarmeilla ja harjoituskentillä. Museossa on myös vaihtuvia näyttelyitä.

Päärakennuksessa on esillä Suomen itsenäisyyden aikainen jalkaväki. Esillä ovat armeijan varustautuminen ja 1900-luvun sotien – vapaus-, talvi- ja jatkosodan sekä Lapin sodan aikaiset tapahtumat. Museoesineitä täydentävät mustavalko- ja värivalokuvat sekä pienoismallit Tuuloksen ja Ihantalan taisteluista.

Museon yhteydessä toimii myös museokauppa sekä kahvila.

Ylös
Copyright © Etelä-Savon museot 2007. Kaikki oikeudet pidätetään. Viimeksi päivitetty: 04.02.2019 11:59