Juvan museo ja Juvan karjalaisten museo

Juvan museo sijaitsee Kustaa Vaasan 1550-luvulla perustaman Partalan kuninkaankartanon pihapiirissä. Nykyinen klassistishenkinen museorakennus on peräisin 1800-luvun lopulta. Päärakennuksen tilat korjattiin museokäyttöä varten vuonna 1991. Kokoelmissa on noin 3 000 pääasiassa maa- ja kotitalouteen liittyvää esinettä. Museon kokoelmat omistaa Juvan kotiseutu- ja museoyhdistys, mutta ne on deponoitu Juvan kunnalle. Kunta myös huolehtii museon toiminnasta.

Juvan Karjalaisten museo sijaitsee samassa pihapiirissä kuin Juvan museo, kuninkaankartanon entisessä väentuvassa. Juvan Karjalaisten museo aloitti toimintansa vuonna 1980. Kokoelman omistaa Juvan karjalaiset ry. Aukipidosta huolehtii Juvan kunta.

Esillä on talvi- ja jatkosotien jälkeen Juvalle asettuneen karjalaisen siirtoväen entiseltä kotiseudultaan mukanaan tuomia tavaroita. Juvalle asettui karjalaisia melkein jokaisesta rajan taakse jääneestä pitäjästä. Juva oli rautjärveläisten pääsijoituspaikka: niinpä museossakin on eniten esineitä juuri Rautjärveltä. Näytteillä on muun muassa huonekaluja ja maanviljelykseen sekä karjanhoitoon liittyviä esineitä. Myös tekstiilikokoelmat ovat huomattavat.

Aukioloajat 2020

9.6.–22.8.
ti–la klo 11.00–17.00

Suljettu poikkeuksellisesti 19.–20.6.

Muina aikoina sopimuksen mukaan

Pääsymaksut

Vapaa pääsy.

Tiedustelut

Aukioloaikana:

Muulloin:
Johanna Kuusisto, Juvan kunta
johanna.kuusisto(at)juva.fi

Osoite ja kartta

Huttulantie 1 A
Juva

Kartta (Karttapaikka)

Postiosoite: Juvan kunta, Kulttuuripalvelut, Partala, PL 28, 51901 Juva

Vaihtuvat näyttelyt

Periksi ei anneta – Juvan Blenheim-pommikoneet talvisodassa

PDF-esite

Juva 575 -juhlavuoden kunniaksi rakennettu uusi perusnäyttely ”Partalan vuosisadat” on koottu Juvan kunnan hallinnoiman Partala-hankkeen tuloksista. Näyttelyssä pureudutaan Juvan Partalan alueen historiaan sekä esitellään hankkeessa tehtyjä arkeologisia esinelöytöjä. Lisätietoja hankkeesta www.partala.fi.

Siirry sivun alkuun