Lusto

Lusto – Suomen metsämuseo

Suomen Metsämuseo Lusto on koko perheen vierailukohde, joka tarjoaa oivalluksia ja erilaisia näkökulmia metsän ymmärtämiseen. Metsäkulttuurin valtakunnallinen vastuumuseo sijaitsee Punkaharjulla, keskellä kauneinta itäsuomalaista harju- ja järviluontoa.

Luston monipuolinen näyttelytarjonta tuottaa hymähdyksiä ja hämmästyksiä kaikenikäisille vierailleen. Pysyvät perusnäyttelyt esittelevät monipuolisesti ihmisen ja metsän välistä vuorovaikutusta menneisyydestä tähän päivään. Vaihtuvissa erikoisnäyttelyissä tarjotaan uudenlaisia näkökulmia metsäkulttuurin eri osa-alueisiin.

Luston työnäytökset ja tapahtumat tuovat esille ihmisen suhdetta metsään ja luontoon. Työnäytöksissä voit nauttia entisajan nostalgiasta ja tutustua jo harvinaistuviin käsityötaitoihin.

Luston lähiympäristö on erinomaista päiväretkeilyaluetta ja museolla on ensiluokkaiset puitteet kulttuuri-, luonto- ja kokousmatkailulle. Voit myös tilata opastettuja kierroksia Luston näyttelyihin, harjualueelle sekä läheiseen Luonnonvarakeskuksen tutkimus- ja puulajipuistoon.

Museokauppa Luston Puoti tarjoaa laajan valikoiman kotimaisia, metsään liittyviä laatutuotteita. Puoti on avoinna museon aukioloaikojen mukaisesti.

Lustoon pääsee vaivattomasti autolla, bussilla tai junalla.  Luston junaseisake on vain noin 100 metrin päässä museon sisäänkäynnistä.

Aukioloajat 2024

Pääsymaksut

Tiedustelut

Asiakaspalvelu:
Puh. (015) 345 100
lusto(at)lusto.fi

Osoite ja kartta

Lustontie 1
58450 Punkaharju

Karttapaikka

Vaihtuvat näyttelyt ja tapahtumat 2024

Linkit

Etelä-Savon elementit – Maa – Teollisuus puun ja veden ehdoilla

Lusto – Suomen metsämuseo

Kantapuu – Luston ja muiden Kantapuu-museoiden kokoelmatietokanta

Lusto – Suomen metsämuseo Etelä-Savon kulttuuriperintötietokannassa (esku.fi) 

Viimeksi päivitetty: 5.1.2024

Siirry sivun alkuun