Haukivuoren kotiseutumuseo

Haukivuoren kotiseutumuseo

Haukivuoren kotiseutumuseo sijaitsee Haukivuoren kirkonkylällä, pitäjän vanhassa keskustassa, jossa on jäljellä kylärakenne hallinnollisine rakennuksineen. Kirkolta pappilaan johtavan raitin varrella on museon lisäksi vanha pitäjäntupa, entinen kansakoulu sekä asuinrakennuksia 1900-luvun alusta. Raitti muodostaa vakiintuneen ja rauhallisen kokonaisuuden, jota reunustavat rakennusten lisäksi rehevät pihat.

Museo sijaitsee vanhassa hirsirakenteisessa viljamakasiinissa, kunnan lainajyvästössä. Museo on avattu yleisölle vuonna 1962, ja sitä on alusta asti hoitanut Haukivuoren kotiseutuyhdistys ry.

Näyttely on järjestetty kahteen kerrokseen. Aiheen mukaiset näyttelykokonaisuudet antavat monipuolisen kuvan haukivuorelaisten elämästä. Esillä on eri elinkeinoihin, kuten maatalouteen, kalastukseen ja sepän sekä puusepän töihin liittyvää esineistöä. Yläkerrasta löytyy myös koulunkäynnistä kertova osasto. Elämän pieniä nautintojakaan ei ole unohdettu: esillä on muun muassa kahvin paahtamiseen ja tupakan kotitarveviljelyyn liittyviä esineitä.

Museon pihapiirissä on myös vuonna 1905 rakennettu tuulimylly. Se on siirretty nykyiselle paikalleen Häkkilän kylästä vuonna 1966.

Aukioloajat 2021

Avoinna vain tilauksesta

Pääsymaksut

Aikuiset 2 €

Lapset ilmaiseksi

Tiedustelut

Jarkko Häkkinen
Haukivuoren Kotiseutuyhdistys:

Puh.  045 327 0308

Osoite ja kartta

Kirkontie 325
Haukivuoren kirkonkylä

Karttapaikka

Postiosoite: Haukivuoren kotiseutuyhdistys, c/o Tarja Vahvaselkä, Uittotie 6, 51600 Haukivuori

Vaihtuvat näyttelyt ja tapahtumat

Myynnissä heinäkuussa 2012 ilmestynyt Haukivuoren historia -kirja Haukivuoren kotiseutuyhdistyksen johtokunnan jäsenillä sekä Wanhassa Osulassa

Hinta 70 e

Kirjaa koskevat tiedustelut ja postiennakkolähetykset kari.ramo(at)pp2.inet.fi tai 040 5510 610

Postitse lähetettäessä lisätään todelliset kulut

Kuvassa Haukivuoren historiateos eli Elämää Kyyveden kahta puolen.

Viimeksi päivitetty: 15.6.2021

Siirry sivun alkuun